Доступність посилання

ТОП новини

Увага до судового процесу над Тимошенко є безпрецедентною – МЗС


Наметове містечко на Хрещатику вистояло ніч

x
Наметове містечко на Хрещатику вистояло ніч
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
Міністерство закордонних справ України роз’яснює іноземним дипломатам ситуацію навколо судового процесу над колишнім прем’єром Юлією Тимошенко. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

«Ми, безумовно, свою позицію доносимо, аргументуємо, спілкуємося з посольствами іноземних держав», – сказав він, додаючи, що в цьому випадку відбувається «безпрецедентне залучення міжнародного співтовариства до цього судового процесу».

Олег Волошин також виступив із критикою спроби представників української опозиції використовувати «міжнародний аспект», що, за його словами, призводить до створення перешкод у євроінтеграції України.

«Сама Юлія Тимошенко закликала європейську спільноту підписати угоду про асоціацію з Україною, тому що дійсно, ця угода потрібна не діючій владі, а всій державі, але ми бачимо спроби шантажувати Україну тим, що якщо, наприклад, судова справа не буде завершена, то не буде підписано угоди. Ми вважаємо таку лінію поведінки неприйнятною», – заявив Олег Волошин.
XS
SM
MD
LG