Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії не збирається відступати


Президент Сирії Башар аль-Асад заявив у вівторок, приймаючи міністра закордонних справ Туреччини Ахмета Давутоглу, що його влада «не відступить від переслідування терористичних угруповань», повідомило офіційне сирійське агентство SANA.

Давтуоглу провів цього дня шість годин у переговорах із сирійськими керівниками, зокрема, дві години тільки з Асадом, у перебігу яких він закликав владу Сирії припинити жорстоке придушення антиурядових акцій протесту.

За повідомленнями, лише протягом вівторка сирійські війська вбили ще не менш як 30 людей; загалом, за даними правозахисників, від початку виступів проти авторитарної влади Асада в середині березня в Сирії вбиті не менш як 1 тисяча 700 цивільних мешканців. Влада Сирії стверджує, що бореться не з демонстрантами, а з озброєними терористами.

Раніше прем’єр-міністр Туреччини, яка є сусідом і важливим торговельним партнером Сирії, Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Анкарі вже «уривається терпець» через насильство, до якого вдається Сирія задля придушення протестів за участі опонентів до режиму Асада.

Також до багатьох країн і міжнародних організацій, які вже засудили криваві дії сирійської влади, долучилися днями Саудівська Аравія, Кувейт і Бахрейн.
XS
SM
MD
LG