Доступність посилання

ТОП новини

Сирія заявляє про «боротьбу з терористами», в країні ще 11 загиблих


Міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем повторив у середу позицію Дамаска, що влада країни веде силами армії боротьбу проти «озброєних диверсантів», пов’язаних, за його словами, з іноземними спецслужбами.

Він заявив про це на зустрічі з представниками Бразилії, Індії й Південноафриканської Республіки – країн, які раніше утримувалися від критики дій сирійської влади, та щойно долучилися до неї.

Тим часом, за повідомленнями очевидців із Сирії, не менш як 11 цивільних мешканців міста Хомс у центрі країни загинули в середу внаслідок операцій війська в цьому місті.

Цього ж дня, за даними однієї з сирійських правозахисних організацій, яка діє з Лондона, сирійські війська взяли штурмом міста Тафтаназ і Сермін на півночі країни неподалік кордону з Туреччиною. Також повідомляють про вибухи й щільний артилерійський вогонь із міста Дейр-аз-Зор на сході Сирії, в якому наступ урядових сил тривав уже четвертий день.

Тим часом у середу ж війська з танками й іншою важкою технікою вийшли з міста Хама в центрі Сирії, яке було одним із осередь протестів і в якому бої армії з місцевими мешканцями почалися ще наприкінці липня.
XS
SM
MD
LG