Доступність посилання

ТОП новини

США «нажахані» діями влади Сирії і накладають нові санкції


Білий дім «із жахом» спостерігає за тим, що президент Сирії Башар аль-Асад робить із власним народом, заявив у середу речник президента США Джей Карні.

За його словами, Барак Обама вважає, що Сирії було б краще без Башара аль-Асада, і Сполучені Штати планують не припиняти тиск на сирійську владу, щоб домогтися від неї покласти край жорстокому й кривавому придушенню демонстрацій громадян країни з вимогами реформ.

Тим часом Міністерство фінансів США оголосило, що накладає на Сирію нові санкції, які мають на меті підірвати фінансову інфраструктуру режиму Асада.

Відповідно до розпорядження президента, яке дозволяє накладати санкції на поширювачів зброї масового знищення та їхніх прихильників, уряд США вжив заходів проти Торгового банку Сирії і його підрозділу в Лівані, Сирійсько-ліванського торгового банку.

А за іншим президентським розпорядженням, спрямованим проти порушників прав людини, санкції накладено на найбільшого оператора мобільного зв’язку в Сирії, Syriatel.

Як заявила речниця Державного департаменту США Вікторія Нуланд, ці санкції є частиною ширших дипломатичних заходів, які Сполучені Штати вживають, щоб домогтися ширшого міжнародного засудження і покарання сирійського режиму.

Досі Барак Обама ще прямо не закликав Башара аль-Асада відійти від влади, як то він робив щодо колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака і лідера Лівії Муаммара аль-Каддафі, дії яких теж викликали чи викликають народні протести. Але західні агентства з посиланням на «дипломатичні джерела» пишуть, що Обама закличе Асада залишити владу вже цього тижня.

Раніше в середу повідомляли про нові бойові операції сирійської армії в містах країни і про ще не менш як 11 загиблих цього дня цивільних мешканців. Усього, за даними правозахисників, від початку масових протестів проти влади Асада в Сирії в середині березня там від рук силових структур загинули понад 1 тисяча 700 цивільних мешканців.
XS
SM
MD
LG