Доступність посилання

ТОП новини

США наклали нові санкції на владу Білорусі


Сполучені Штати Америки оголосили в четвер про нові санкції проти влади Білорусі у відповідь на те, що вона продовжує тримати в тюрмах політичних в’язнів і придушувати політичних активістів, журналістів і представників громадянського суспільства, заявила речниця Державного департаменту Вікторія Нуланд.

За її словами, ці санкції, які стосуються чотирьох великих державних підприємств, додаються до вже чинних обмежень на подорожі, заморожень активів та інших санкцій, запроваджених 31 січня цього року, і не спрямовані проти народу Білорусі.

Міністерство фінансів США видало постанову про запровадження економічних санкцій проти хімічних підприємств «Белшина», «Гродно-Азот», «Гродно-Хімволокно» і «Нафтан», які перебувають у власності чи під контролем державного концерну «Белнафтахім». Громадянам США забороняються будь-які комерційні угоди з цими підприємствами, а будь-які активи цих підприємств у США, якщо вони існують, заморожуються.

Проти концерну «Белнафтахім» санкції були накладені ще 2007 року на тій підставі, що він є у власності чи під контролем президента Білорусі Олександра Лукашенка. Санкції ж стосовно Білорусі спрямовуються проти юридичних чи фізичних осіб, відповідальних чи причетних до підривання демократичних процесів та інституцій і до порушень прав людини, а також проти чільних урядовців та інших відповідальних чи причетних до корупції.
XS
SM
MD
LG