Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Янукович – у трійці найдорожчих президентів у світі


Президент України Віктор Янукович лідирує серед глав європейських держав за рівнем щоденних витрат на його утримання, проте поступається за цими параметрами президентам Росії і США. Про це повідомляє журнал «Корреспондент».

Обсяги коштів, витрачених на щоденне утримання Віктора Януковича, становлять у сумі 675 середніх зарплат, які звичайні громадяни одержують за місяць.

Видання також підрахувало, що до кінця 2011 року перебування Віктора Януковича на посаді глави держави коштуватиме бюджету 170 тисяч доларів щодня. В сумі ці витрати складуть 124,5 мільйонів доларів, причому 50 мільйонів підуть на додаткові потреби, яких не було у попередників Януковича – оренду літака, вертольота, реконструкцію резиденцій і будівництво вертолітних майданчиків.

«Ми порівняли витрати на один день роботи перших осіб із середньою зарплатнею у країні і вивели показник навантаження президентських витрат на економіку країни, виражений у кількості середніх зарплат», – пояснив у своєму блозі головний редактор видання Віталій Сич.

На утримання Президента США Барака Обами на день витрачають сумарні зарплати 1275 американців, на утримання Медведєва – 977.

Утримання президента Франції Ніколя Саркозі, який у рейтингу четвертий, коштує французам щодня 169 середніх зарплат.
XS
SM
MD
LG