Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному не відбулися сесії рад, які ініціювала опозиція


Позачергові сесії Рівненських обласної та міської рад, на яких очікувалося ухвалення звернень до народу України з приводу посилення політичних переслідувань в Україні, в п’ятницю не відбулися, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Депутати від партії «Батьківщина» оформили заявку на проведення сесії Рівненської обласної ради на двох окремих листах із різними заголовками. Під одним із них підписалося 18 б’ютівців, під іншим – 10. У результаті виконавчий апарат ради, яку очолює член Партії регіонів Юрій Кичатий, порахував депутатів нарізно і відмовився скликати сесію через недостатню кількість ініціаторів.

Тим часом для відкриття сесії Рівненської міської ради забракло лише одного депутата. Як пояснила виконувач обов’язків голови Рівненської міської організації ВО «Батьківщина», депутат міськради Марія Конощук, попередньо у сесії погодилася взяти участь більшість депутатського складу.

«Кворум мав відбутися, але на сьогодні з «Фронту змін» з’явився тільки один, «Наша Україна», партія «Удар» теж не з’явилися. Образливо, коли керівники в Києві декларують одне, а політичні партії на рівні регіону зовсім інакше поводяться», – заявила вона.

Депутати, які прибули, підписали звернення і попрямували до наметового містечка на майдані Незалежності, де безстрокову акцію протесту поряд із батьківщинівцями проводять представники партій «Свобода», «Народна самооборона», Народного руху та УНП.

Депутати заявили, що наступного тижня знову спробують зібрати колег у сесійних залах Рівного.
XS
SM
MD
LG