Доступність посилання

ТОП новини

Британська поліція далі чергує в посиленому складі після погромів


Поліція в Великій Британії знову вийшла в ніч на суботу на чергування на вулицях міст у значно посиленому складі після кількох ночей погромів кінця минулого й початку цього тижня.

Зокрема, в Лондоні залишають на чергуванні 16 тисяч працівників поліції; це число найбільше за мирного часу, а звичайно становить 2 з половиною тисячі.

Так само в Ноттінгемі, Бірмінгемі, Ліверпулі та інших містах, де пройшли заворушення, повідомили, що поліція збереже посилений варіант патрулювання протягом усіх вихідних, хоча по кількох спокійних ночах на нові бунти не очікують.

Але при цьому міністр фінансів Великої Британії Джордж Осборн заявив у суботу на радіо BBC, що й через ці заворушення країна не відмовиться від ухвалених нещодавно заходів економії для зменшення бюджетного дефіциту, серед яких і план звільнити 30 тисяч працівників поліції.

Британський уряд також повідомив, що прем’єр-міністр Дейвід Камерон зустрінеться з колишнім керівником поліції Лос-Анджелеса і Нью-Йорка у США Біллом Браттоном, щоб обговорити з ним досвід боротьби з насильницькими діями банд. Раніше Камерон обіцяв, що порушників закону знайдуть і покарають.

У п’ятницю британська поліція повідомила, що в країні арештували понад 1 тисячу 900 людей у зв’язку з заворушеннями в Лондоні й інших містах, майже 700 із них уже висунули звинувачення.

Суди в Лондоні, Бірмінгемі і Манчестері працювали цілодобово вже другу добу, щоб впоратися з напливом справ про масові заворушення, грабунки і підпали, які спалахнули в суботу в Лондоні й поширилися на інші міста країни.

Унаслідок заворушень загинули п’ять людей. Серед затриманих трьох допитують за підозрою в убивстві.

За словами правоохоронців, нинішні заворушення, найгірші в Британії за три десятиліття, не мали жодних політичних чи протестних мотивів, а були суто кримінальними діями з метою грабунків і підпалів.
XS
SM
MD
LG