Доступність посилання

ТОП новини

Армія Сирії зайняла ще одне місто


Армія Сирії зайняла в суботу приморське місто Латакію в рамках операцій придушення виступів проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада. За повідомленнями представників опозиції, в місто ввійшли до 20 танків і інших панцирних машин, лунала інтенсивна стрілянина.

Латакія є одним із міст, де відбувалися багатолюдні протести.

У США в п’ятницю державний секретар Гілларі Клінтон заявила, що Башар аль-Асад «втратив легітимність» як керівник держави. «Очевидно, що Сирії було б краще без нього», – додала вона, але не закликала прямо до його відставки. Як припускають, із таким закликом адміністрація президента США Барака Обами виступить найближчими днями.

В інтерв’ю телеканалові CBS закликала країни світу накласти на владу Сирії енергетичні санкції, переставши купувати сирійські нафту і газ, і припинити продавати Сирії озброєння.

У п’ятницю ж із Сирії повідомляли про загибель протягом того дня ще не менш як 13 демонстрантів у перебігу операцій війська проти учасників противладних протестів; попереднього дня, в четвер, загиблих теж було не менш як 12.

Як вважають правозахисники і дипломати ООН, загалом у Сирії від початку масових протестів у середині березня загинули близько 2 тисяч людей.

Рада безпеки ООН планує обговорити надзвичайну гуманітарну ситуацію в Сирії наступного тижня в четвер.
XS
SM
MD
LG