Доступність посилання

ТОП новини

Британія має подолати соціальні проблеми – міністр


Велика Британія має подолати серйозні соціальні проблеми, які стало видно після заворушень і погромів останнього тижня, заявив у суботу міністр фінансів країни Джордж Осборн.

Він нагадав, що в Британії є територіальні громади, про які решта країни ніби забула, які наче відрізані від повнокровного економічного життя решти країни.

Водночас, виступаючи на радіо BBC, Осборн заявив, що й через ці заворушення Велика Британія не відмовиться від ухвалених нещодавно заходів економії для зменшення бюджетного дефіциту, серед яких і план звільнити 30 тисяч працівників поліції.

Попередніми ночами вулиці Лондона й інших міст, де сталися заворушення, патрулювали посилені наряди поліції. Зокрема, в Лондоні залишають на чергуванні 16 тисяч працівників поліції; це число найбільше за мирного часу, а звичайно становить 2 з половиною тисячі. Так само в Ноттінгемі, Бірмінгемі й Ліверпулі повідомили, що поліція збереже посилений варіант патрулювання протягом усіх вихідних, хоча по кількох спокійних ночах на нові бунти не очікують.

Британський уряд також оголосив, що прем’єр-міністр Дейвід Камерон зустрінеться з колишнім керівником поліції Лос-Анджелеса і Нью-Йорка у США Біллом Браттоном, щоб обговорити з ним досвід боротьби з насильницькими діями банд. Раніше Камерон обіцяв, що порушників закону знайдуть і покарають.

У п’ятницю британська поліція повідомила, що в країні арештували понад 1 тисячу 900 людей у зв’язку з заворушеннями в Лондоні й інших містах, майже 700 із них уже висунули звинувачення. Суди в Лондоні, Бірмінгемі і Манчестері працювали цілодобово вже другу добу, щоб впоратися з напливом справ про масові заворушення, грабунки і підпали, які спалахнули в суботу в Лондоні й поширилися на інші міста країни.

Унаслідок заворушень загинули п’ять людей. Серед затриманих трьох допитують за підозрою в убивстві.

За словами правоохоронців, нинішні заворушення, найгірші в Британії за три десятиліття, не мали жодних політичних чи протестних мотивів, а були суто кримінальними діями з метою грабунків і підпалів.
XS
SM
MD
LG