Доступність посилання

ТОП новини

Поліція в Петербурзі відпустила опозиціонера Бориса Нємцова


Поліція російського Петербурга відпустила опозиційного політика Бориса Нємцова, не висунувши йому звинувачень.

Про це повідомляє російське агентство «Інтерфакс», посилаючись на виконавчого директора російського Об’єднаного громадянського фронту Росії Ольгу Курносову, яка була затримана разом із Нємцовим.

Опозиціонерів затримали, коли вони закликали виборців голосувати «проти всіх» на виборах 21 серпня в міських муніципальних округах Краснєнькая речка і Петровський. В обох балотується на місцевого депутата губернатор Петербурга Валентина Матвієнко.

У неділю співголову незареєстрованої Партії народної свободи (ПАРНАС) Бориса Нємцова вже затримували за аналогічні дії і відпустили, зобов’язавши з’явитися до суду за звинуваченням у незаконній агітації. Як повідомив того ж дня Нємцов в інтерв’ю Радіо Свобода, він має право агітувати як «за» Матвієнко, так і «проти» неї, оскільки вважає її корумпованим політиком.

Матвієнко мусить здобути депутатський мандат хоч найнижчого рівня, щоб бути призначеною до Ради федерації, невиборної верхньої палати Федеральних зборів (парламенту) Росії, де їй у Кремлі вже наперед запропоноване місце спікера.
XS
SM
MD
LG