Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Пукача почав заслуховувати обвинувальний висновок


Печерський районний суд Києва почав заслуховувати обвинувальний висновок у кримінальній справі проти колишнього начальника департаменту зовнішньої розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача. Про це журналістам сказав адвокат матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Андрій Федур.

Він повідомив, що обвинувальний висновок повністю засекречений, зокрема, за його словами, засекречено сам злочин, його учасників, а також ім’я вбитого журналіста.

На знак протесту з дозволу суду Федур залишив засідання. Він також попросив суд повідомити йому, коли обвинувальний висновок буде зачитано, щоб він долучився до процесу.

Досудове слідство раніше встановило, що Пукач, будучи посадовою особою, на виконання наказів і вказівок тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальну справу щодо яких розслідують в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 року перевищив службові повноваження щодо журналістів Олексія Подольського та Георгія Гонгадзе і 17 вересня 2000 року убив останнього.
XS
SM
MD
LG