Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії обіцяє відповісти США на візові санкції


Заходи Росії у відповідь на візові санкції США у зв’язку зі справою Сергія Магнітського будуть «дзеркальними», обіцяє МЗС Росії.

«Якщо говорити про дані американських ЗМІ про непропорційну відповідь, про скорочення співпраці щодо Афганістану, Ірану, Близького Сходу, то немає нічого дальшого від істини, ніж подібні інсинуації», – сказав журналістам у вівторок заступник керівника МЗС Росії Сергій Рябков і додав: «Ми працюємо над тим, щоб відповісти дзеркально».

У липні Держдепартамент США ухвалив рішення заборонити в’їзд до Сполучених Штатів близько 60 нинішнім і колишнім російським посадовим особам, які, імовірно, мають стосунок до смерті російського юриста Сергія Магнітського, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital.

До американського Сенату в травні був внесений законопроект щодо «списку Магнітського», що передбачає не тільки візові обмеження, але й арешт активів фігурантів списку на території США, а також заборону на будь-які операції з цими активами і доходами від них.
XS
SM
MD
LG