Доступність посилання

ТОП новини

Прокурори у справі Пукача хочуть повернути до розгляду матеріали щодо Кравченка


Державне обвинувачення у справі колишнього глави департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе просить суд повернути на досудове слідство матеріали, що стосуються колишнього глави МВС України Юрія Кравченка. Про це повідомила представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Державне обвинувачення сьогодні зробило клопотання про відкликання матеріалів щодо Кравченка органові досудового слідства, оскільки вони підготовлені неналежним чином», – розповіла вона журналістам.

Валентина Теличенко зазначила, що інші учасники процесу висловили думку про те, що потрібно повернути органам досудового слідства не лише матеріали стосовно Юрія Кравченка, але й усю справу Пукача в цілому.

За словами Теличенко, у разі повернення матеріалів стосовно Юрія Кравченка до суду після досудового слідства, «стає абсолютно невизначеною ситуація щодо Пукача», оскільки в обвинувальному висновку фігурують дві особи – Юрій Кравченко та Олексій Пукач.

Водночас потерпілий у цій справі журналіст Олександр Подольський вважає, що прокуратура подала таке клопотання з метою приховати обставини смерті Юрія Кравченка і справжніх замовників вбивства Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG