Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ розпочало поставки у регіони ліків для хворих на гемофілію


Міністерство охорони здоров’я розпочало поставки у регіони України ліків для хворих на гемофілію. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Зокрема, у повідомленні йдеться про те, що на сьогодні проведені закупівлі факторів згортання крові VII, IX та VIIІ (для дітей).

Станом на 19 серпня до державної установи «Політехмед» МОЗ, яка здійснює розвезення медикаментів у регіони, для лікування хворих на гемофілію поставлено рекомбінантний фактор VIIа, який застосовується в екстремальних ситуаціях при важких травмах у кількості 247 флаконів за ціною 22,68 тисячі гривень на суму 5,601 мільйона гривень, у тому числі: для дорослих – 120 флаконів, для дітей – 127 флаконів.

Також, як повідомляють постачальники препаратів, до закладів охорони здоров’я розвезено 107 флаконів лікувальних препаратів на суму 2,426 мільйона гривень: зокрема, до дитячої лікарні «Охматдит» – 70 флаконів, в лікувальні заклади Києва – 35флаконів, Київської області – 2 флакони.

Інші отримані фактори згортання крові у кількості 140 флаконів на суму 3,175 мільйона гривень поставлять у регіони у період із 22 до 25 серпня.

Нині Україна займає передостаннє місце в Європі за рівнем забезпечення хворих на гемофілію препаратами факторів згортання крові.

В Україні налічується 2672 хворих на гемофілію.
XS
SM
MD
LG