Доступність посилання

ТОП новини

Попов: намети за Тимошенко на Хрещатику не завадять Дню Незалежності


Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що наметове містечко учасників акції на підтримку колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, встановлені на Хрещатику біля Печерського районного суду, не заважатиме святковим заходам із нагоди Дня Незалежності України.

«Якщо там не буде політичних акцій, спрямованих на те, щоб заважати нам проводити основні заходи, то великого занепокоєння в цій ситуації я не бачу», – додав голова КМДА на прес-конференції.

Попов звернув увагу, що святкові заходи 24 серпня проводитимуться на Хрещатику, починаючи з перехрестя цієї вулиці з вулицею Богдана Хмельницького і далі до Європейської площі; намети ж стоять в іншій частині Хрещатика.

При цьому він припустив, що судові виконавці все ж можуть виконати раніше ухвалене рішення суду про заборону масових акцій біля Печерського райсуду і демонтувати намети. Але, сказав Попов, на його суб’єктивну думку, «активних дій можна не проводити».

5 серпня партія «Батьківщина» розпочала поблизу Печерського райсуду безстрокову акцію протесту проти арешту Юлії Тимошенко. Уже в ніч на 7 серпня Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових акцій біля суду. Це рішення досі не виконане.
XS
SM
MD
LG