Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані американських туристів засудили на 8 років


Суд в Ірані засудив у суботу двох громадян США до восьми років ув’язнення за звинуваченнями в «нелегальному вступі» на територію Ірану і в «шпигунстві», повідомляє сайт іранського державного телеканалу IRINN.

За цим повідомленням, Шейн Бауер і Джош Фаттал отримали по три роки за першим зі звинувачень і ще по п’ять за другим.

Справа третьої громадянки США Сейри Шоурд, затриманої разом із ними понад два роки тому, але по тому відпущеної під заставу, далі лишається відкритою, мовиться в повідомленні.

Адвокат американців Масуд Шафіеї повідомив Радіо Фарда, іранській службі Радіо Свобода, що не може підтвердити цього вироку, бо ще не бачив документів суду.

Трьох громадян США, Шейна Бауера, Джоша Фаттала і Сейру Шоурд, затримали в Ірані наприкінці липня 2009 року неподалік кордону з Іраком і звинуватили в незаконному перетині кордону, а потім і в шпигунстві на користь Сполучених Штатів. Дівчину відтак через стан здоров’я звільнили з-під варти під заставу на суму в 500 тисяч доларів, і вона повернулася до США, де дала знати, що не має наміру повертатися на суд.

Американці заявляють, що потрапили до Ірану помилково, подорожуючи як туристи горами сусіднього Іраку. Влада США також заявляла, що звинувачення їх у шпигунстві безпідставні.
XS
SM
MD
LG