Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Лівії стрілянина й вибухи


У кількох районах столиці Лівії Тріполі в ніч із суботи на неділю було чути стрілянину, лунали вибухи.

Агентство Reuters цитує місцевих мешканців, які розповідали, що вулиці цих районів зайняли супротивники лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі.

Заступник голови уряду повстанців, Національної перехідної ради, Абдель-Хафіз Гоґа заявив агентству, що «настав час «нуль», і в Тріполі почалося повстання. Напередодні голова ради Мустафа Абдель-Джаліль заявляв, що режимові Каддафі «наближається кінець».

Повідомлення про бойові дії в Тріполі викликали радість у регіонах, які контролює опозиція, повідомив арабський телеканал «Аль-Джазіра».

Водночас речник влади Каддафі Муса Ібрагім заявив, що до Тріполі дійсно пробралися «невеликі групи озброєних повстанців», але «з ними вже розібралися», і місто «в безпеці».

Сам Каддафі в виступі на державному телебаченні, який передали в запису, привітав лівійців із тим, що, за його словами, «щурі знищені».

Напередодні лівійські повстанці заявили, що взяли три стратегічно важливі міста – Бреґу у східній частині Лівії та Аз-Завію і Злітен у західній; останні два міста розташовані відносно недалеко від Тріполі, з заходу й зі сходу від столиці. Але ці повідомлення ще не мають надійних підтверджень.
XS
SM
MD
LG