Доступність посилання

ТОП новини

Арабські держави засуджують удари Ізраїлю в Смузі Гази


Ліга арабських держав засудила в неділю повітряні удари Ізраїлю в Смузі Гази проти палестинських бойовиків як «умисний злочин» і закликала ООН вжити заходів, щоб покласти цьому край.

Після термінового засідання, яке відбулося в столиці Єгипту Каїрі, ЛАД заявила, що ці удари становлять черговий із цілої низки злочинів, які Ізраїль чинить на порушення всіх міжнародних конвенцій і договорів.

Ліга арабських держав також засудила «агресію Ізраїлю проти єгипетських сил безпеки», маючи на увазі події раніше цього тижня, в яких на ізраїльсько-єгипетському кордоні за неясних обставин загинули п’ятеро працівників єгипетських силових структур, коли ізраїльські силовики переслідували в четвер палестинських бойовиків, які здійснили раніше того дня на півдні Ізраїлю неподалік кордону низку нападів із жертвами.

Після нападів, у яких загинули 8 ізраїльтян, Ізраїль здійснив низку повітряних ударів у Смузі Гази, в яких загинули, за повідомленнями, близько 15 палестинців, серед них чільні керівники збройного угруповання, яке Ізраїль звинувачує в нападах. Палестинці в відповідь кілька разів обстрілювали територію Ізраїлю ракетами, внаслідок чого одна людина загинула й понад 10 поранені.
XS
SM
MD
LG