Доступність посилання

ТОП новини

Лівійські повстанці знову ввійшли в Тріполі


Лівійські повстанці, за повідомленнями, ввечері в неділю дісталися до околиці Джанзур столиці Лівії Тріполі, де їх вітали на вулицях місцеві мешканці.

Раніше цього ж дня повстанці взяли військову базу на околиці Тріполі, на шляху з міста Аз-Завія, що на північний захід від столиці і про взяття якого вони заявили напередодні. Повстанці захопили на базі озброєння і боєприпаси.

Раніше в неділю речник повстанців заявляв, що опозиційні бійці пройшли в місто в перебігу таємної операції, яку вони здійснили з міста Місрати на схід від Тріполі.

Минулої ночі й ранку повідомляли про бої між повстанцями і військами влади лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі на вулицях деяких районів Тріполі, але потім влада заявила, що повернула контроль над містом.

Каддафі в черговому аудіозверненні, запис якого передали на державному телебаченні, заявив, що не здасться і врешті переможе.

Натомість у Франції президент Ніколя Саркозі закликав лідера Лівії негайно віддати «ту владу, яка ще йому лишилася», бо, за його словами, майбутня перемога повстанців «уже не викликає сумніву».
XS
SM
MD
LG