Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: падіння режиму Каддафі – питання часу


Представники НАТО стверджують, що загалом Тріполі перебуває в руках повстанців, проте опір сил лівійського лідера Муаммара Каддафі ще не зламаний.

Прес-секретар НАТО полковник Ролан Лавуа сказав журналістам в італійському Неаполі у вівторок, що падіння режиму Каддафі – тільки питання часу.

«Давайте скажемо ясно: незважаючи на галас, який вони вчинили у Тріполі, режим Каддафі сягнув переломного моменту і йде до свого падіння. Так що для нас це лише питання часу», – заявів він.

Лавуа також повідомив, що НАТО не знає, де саме зараз перебуває Каддафі.

У вівторок у центрі столиці Лівії Тріполі сили повстанців оточили укріплену резиденцію Муаммара Каддафі «Баб-аль-Азізія». Про це повідомляє кореспондент агентства Reuters.

За словами очевидців, запеклі бої тривають біля готелю Rixos, де розмістилася більшість іноземних журналістів. З ранку там чутна артилерійська канонада.

Саме в цьому готелі з’явився у вівторок Сейф-аль-Іслам Каддафі – один із синів Муаммара Каддафі, якого напередодні вважали затриманим силами повстанців. Він заявив, що його батько також перебуває в місті.

Обидві сторони конфлікту стверджують, що контролюють більшу частину міста.

Світові лідери висловлюють впевненість у перемозі повстанців і закликають Каддафі відмовитися від влади, щоб уникнути подальшого кровопролиття.
XS
SM
MD
LG