Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура порушила справу щодо «васильківських терористів»


Генеральна прокуратура Україна за матеріалами Служби безпеки України порушила кримінальні справи щодо двох депутатів Васильківської міської ради за ознаками підготовки до здійснення терористичного акту. Про це інформує прес-центр СБУ.

Кримінальну справу порушили за ознаками готування до вчинення терористичного акту, виготовлення та зберігання з метою розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення терористичних актів та незаконного зберігання вибухових речовин і боєприпасів.

«Також слідчим відділом УСБУ в Київській області порушено кримінальну справу проти громадянина Ш. за ознаками терористичної діяльності. На даний час призначено низку експертиз для дослідження вилучених у підозрюваних предметів. Встановлюється причетність до вчинених злочинів інших осіб, вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу щодо затриманих. Досудове слідство триває», – повідомили у прес-службі СБУ.

У понеділок у СБУ поінформували, що розкрили підготовку теракту на День Незалежності, який нібито планували активісти організації «Патріот України». За підозрою в підготовці теракту 22 серпня затримали трьох осіб, серед них – і депутат Васильківської міськради Сергій Бевз.

Наступного ранку всіх відпустили. Однак ввечері 23 серпня СБУ затримало шістьох осіб.
XS
SM
MD
LG