Доступність посилання

ТОП новини

Французи проти повернення Стросс-Кана в політику


Домінік Стросс-Кан звертається до медіа після того, як суд у Нью-Йорку зняв з нього обвинувачення. 23 серпня 2011 року.
Більшість французів проти повернення Домініка Стросс-Кана в політику після того, як суд зняв з нього всі звинувачення в спробах зґвалтування, показало дослідження, проведене у Франції, яке цитує агентство «Ройтерз».

Згідно з дослідженням, проведеним соціологами французької компанії CSA, 53 відсотки опитаних не хочуть, щоб колишній виконавчий директор Міжнародного валютного фонду відігравав у найближчі місяці будь-яку роль у політиці Франції, яка у квітні 2012 року обиратиме нового президента. До арешту в травні цього року Стросс-Кан вважався фаворитом у боротьбі за президентський пост від партії соціалістів.

Тільки 23 відсотки опитаних сказали, що проголосували б за Стросс-Кана на попередніх виборах соціалістичної партії, і лише 19 відсотків вважають, що Стросс-Кан має поповнити лави кандидатів на посаду президента.

У вівторок верховний суд Нью-Йорка зняв зі Стросс-Кана звинувачення в сексуальних домаганнях і спробі зґвалтування покоївки нью-йоркського готелю, формально закривши кримінальний процес над колишнім главою МВФ. Тим часом на нього ще чекатиме цивільний позов покоївки.

Історія коштувала політику посади глави МВФ і не дозволила йому вчасно зареєструватись для участі в попередніх виборах кандидата на президента від опозиційної партії соціалістів.

На думку оглядачів, повернення Стросс-Кана у Францію може посилити положення соціалістів, які у четвер проводять свою партійну конференцію.

Раніше проти Домініка Стросс-Кана був поданий ще один позов із звинуваченням у спробі зґвалтування. Цього разу позивач – французька письменниця Трістан Банон, з якою колишній глава МВФ зустрівся в 2003 році під час інтерв’ю, однак, як повідомляють у четвер агенції новин, письменниця готова відмовитись від свідчень за певних умов.
XS
SM
MD
LG