Доступність посилання

ТОП новини

Митники за місяць зібрали 10 мільярдів гривень


Надходження митних платежів за серпень станом на 25 серпня 2011 року склали 10 мільярдів гривень, що на 55% або на 3,5 мільярди гривень більше, ніж за відповідний період серпня 2010 року. Про це заявив голова Державної митної служби Ігор Калетник в інтерв’ю «Українському бізнес ресурсу», повідомляє прес-служба відомства.

«Кожного дня митниця збагачує казну держави майже на півмільярда гривень. За 8 місяців цього року до бюджету перераховано майже 70 мільярдів гривень. За серпень надходження складуть більше 10 мільярдів гривень. Понад бюджетне завдання до державної скарбниці спрямовано майже 2 мільярди. Існують усі передумови для того, щоб до кінця 2011 ми перерахували до державного бюджету понад 110 мільярдів гривень», – сказав він.

Ігор Калетник також зазначив, що з метою спрощення умов ведення бізнесу Держмитслужба прискорює процедури митного контролю та оформлення.

Керівник Держмтслужби поінформував, що тривалість митного оформлення в режимі «імпорт» зменшилася уп’ятеро – з понад 10 до 2 годин, в режимі «експорт» – удвічі, до 50 хвилин.

Окрім того, за словами Калетника, запроваджена процедура електронного декларування.
XS
SM
MD
LG