Доступність посилання

ТОП новини

У Баку оголосили вирок шістьом активістам опозиції


Баку, прибічники опозиціонерів чекають на рішення суду, 25 серпня 2011 року.
Сабаїльскій районний суд Баку в четвер визнав шістьох азербайджанських опозиціонерів винними в порушенні громадського порядку і спричиненні збитку чужому майну.

Четверо членів партії «Народний фронт», один представник партії «Мусават» і ще один безпартійний активіст засуджені до різних термінів тюремного ув’язнення, від півтора до трьох років, за участь у несанкціонованому мітингу, що пройшов 2 квітня цього року в азербайджанській столиці.

На вияв протесту проти вироку обвинувачені та їхні прибічники почали співати гімн Азербайджану, а потім скандували «У відставку!» та «Свободу!».

Як передає кореспондент Радіо Свобода, ці протести вилились у стихійний мітинг перед будівлею суду, де зібралось близько 200 осіб.

За даними слідства, під час акції 2 квітня опозиціонери порушили громадський порядок, заподіяли збитків міським автобусам і поліцейським машинам, розбили вітрини крамниць.

Підсудні відкинули звинувачення. Вони заявили, що проводили мітинг відповідно до конституційного права на свободу зібрань, а матеріальні збитки заподіяли провокатори.

Правозахисники вважають дану кримінальну справу сфабрикованою і політично вмотивованою.

Мітинг 2 квітня в Баку проходив з вимогами демократичних реформ в Азербайджані.
XS
SM
MD
LG