Доступність посилання

ТОП новини

ООН проводить в Україні перші студентські дебати щодо глобальних проблем


У п’ятницю ввечері у Дніпропетровську відкрилась перша в Україні інтернаціональна конференція «Модель Організації Об’єднаних Націй DIPMUN». Вона проходить на базі Національного гірничого університету.

За інформацією організаторів, конференція зібрала близько 70 студентів з України, Росії, Білорусі, Німеччини, Пакистану, Єгипту, Вірменії, Нігерії, Туреччини та інших країн світу.

Кожен учасник конференції виступає як делегат від своєї країни і відстоює інтереси своєї держави в рамках обговорюваної теми. Мета дебатів – знайти компромісне рішення для проблем світового масштабу, яке враховуватиме потреби всіх країн ООН.

Зокрема, делегати обговорюють проблеми збільшення державного боргу в Євросоюзі, розвитку технологій альтернативної енергії, безробіття. Ідеї та рішення учасників можуть лягти в основу проектів світового співтовариства, оскільки результати конференції відправлять безпосередньо до ООН.

Молодіжні дебати проводять за правилами і конвенціями, які використовуються на справжніх міжнародних самітах ООН.

Форум триватиме три дні. Його організувало Міністерство закордонних справ України, представництво ООН в Україні, низка молодіжних організацій.

Головна мета заходу, кажуть організатори, – привернути увагу молоді до міжнародних проблем.
XS
SM
MD
LG