Доступність посилання

ТОП новини

Левка Лук’яненка викликають на допит


Автора Акту проголошення незалежності України, народного депутата чотирьох скликань, Героя України Левка Лук’яненка викликають на допит щодо подій у Києві 24 серпня під час святкування 20-ї річниці Незалежності України. Про це повідомляє прес-служба партії «Батьківщина» з посиланням на заяву Левка Лук’яненка у відповідь на отриману повістку.

«День проголошення незалежності української держави є найбільшим національним святом, і я вважав за потрібне прийти до святого місця нашої Батьківщини, аби разом з киянами та гостями розділити радість цього свята. Мене обурює влада, яка виставила озброєні підрозділи у стальних шоломах, з дубинками і з захисними щитами проти мирних людей, не пустила мирну ходу вулицями Києва і застосувала сльозогінний газ», – сказав він.

Левко Лук’яненко зазначив, що «відповідальність за порушення громадського порядку лягає цілком і повністю на владу, яка організувала зіткнення з демонстрантами». «Я обурений викликом мене до слідчого, вимагаю скасувати порушену кримінальну справу, провести службове розслідування про перевищення повноважень міліцією», – заявив колишній політв’язень.

Також у прес-службі «Батьківщини», що на допит у цій же справі викликали 18 народних депутатів.

24 серпня у центрі Києва сталися сутички між правоохоронцями та представниками низки політичних партій та об’єднань. Пізніше київська міліція порушила кримінальну справу щодо цих подій.
XS
SM
MD
LG