Доступність посилання

ТОП новини

Ключовий документ у справі Тимошенко сфальсифікований – адвокат


Київ – Захист Юлії Тимошенко заявляє про зникнення частини матеріалів «газової справи». За словами адвоката Олександра Плахотнюка, не вистачає 213 сторінок. У свою чергу, Тимошенко зазначила, що це вже другий випадок, коли у справі відсутні матеріали, на які є посилання в документах справи. Натомість, представник державного обвинувачення Лілія Фролова заявила, що жоден аркуш не зник. За словами прокурора, після того, як матеріали справи повернулися до слідчого разом з висновками експертизи, він їх «просто переформував».

Захист екс-Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко просить перевірити кваліфікацію експертів, які оцінювали збитки, завдані державі внаслідок підписання газових угод із Росією у 2009 році. Про це заявив адвокат Микола Сірий після того, як суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв зачитав висновки експертизи. Захисник зауважив, що складну експертизу було виконано упродовж двох днів.

За словами Сірого, Київський науково-дослідний інститут судових експертиз має перевірити, чи відповідає методиці проведення та експертиза, а Мін’юст має перевірити «відповідність кваліфікації експертів кваліфікаційним вимогам».

Ключовий документ обвинувачення Тимошенко підроблений?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Нафтогаз» у 2009 році не мав збитків, мав прибутки, але експертизою доводиться абсолютно зворотне, без посилання на фінансові документи. Тобто, ми стверджували у судовому засіданні, що ця експертиза є фальсифікацією. Потрібно, щоб правоохоронні органи надали оцінку роботі цих експертів», – зазначив Сірий.

За 24 дні ув’язнення адвокатів у СІЗО допустили лише двічі – Тимошенко

Крім того, захист Юлії Тимошенко просив суддю Родіона Кірєєва змінити графік проведення судових засідань для того, щоб дозволити адвокатам спілкуватися з підзахисною. За словами підсудної, протягом 24 днів ув’язнення адвокатів до неї допустили лише двічі. Відтак Тимошенко звернулася до головуючого з підтримкою клопотання своїх адвокатів.

«Ви позбавили мене права на захист. Ви не дали ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. Ви дали півтора-два дні на ознайомлення у той час, коли ви вже скільки днів підряд читаєте тільки заголовки документів, значно більше двох діб. Організувавши щоденний, зранку до пізнього вечора, режим роботи цього засідання, таким чином, позбавили мене права готуватися з моїми захисниками до судового процесу», – заявила Тимошенко.

Клопотання захисту є лише спробою затягувати справу – Кірєєв

У свою чергу, Родіон Кірєєв назвав це клопотання «спробою затягувати справу». Він також проігнорував заяву адвоката Юрія Сухова щодо недовіри до судді.

«Захисник Сухов заявив відвід судді Кірєєву. Суд, враховуючи стадію судового розгляду, вирішив долучити заяву до матеріалів справи і залишити її без розгляду», – оголосив Кірєєв.

Також суддя Родіон Кірєєв упродовж засідання у понеділок двічі проігнорував клопотання Юлії Тимошенко та її захисту оголосити перерву у дослідженні матеріалів кримінальної справи і надати час адвокатам на ознайомлення з новосформованими томами, що містять матеріали судового слідства, зібрані вже після формування Генпрокуратурою справи проти Юлії Тимошенко.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG