Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв доручив знизити ціни на скраплений газ для населення


Перший віце-прем’єр Андрій Клюєв доручив місцевій владі вжити термінових заходів щодо зниження цін на реалізований населенню скраплений газ. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

За даними першого віце-прем’єра, озвученими під час селекторної наради, роздрібні ціни постачальних компаній перевищують оптові в 2,2-6,5 разу.

Клюєв нагадав про проведений у травні спеціалізований аукціон, під час якого реалізували планові обсяги у 192,3 тисячі тонн скрапленого газу за травень-грудень 2011 року за ціною 2,13 тисячі гривень за тонну. «Якщо оптова ціна одного балона скрапленого газу становила 44,73 гривні, то роздрібна ціна ніяк не може бути вищою від 90-100 гривень», – зазначив він.

Клюєв доручив Мінекономрозвитку протягом доби проаналізувати складові ціни балона зрідженого газу, реалізованого для населення, в розрізі регіонів та за результатами визначити обґрунтовану граничну ціну. НАК «Нафтогаз України» також протягом доби має проаналізувати потреби в зрідженому газі для всіх областей країни.

«Протягом тижня ціна має бути приведена до обґрунтованого рівня. Якщо хтось вирішив нагріти руки на населенні, ми будемо знати прізвища. Якщо це безгосподарність конкретних керівників, вони мають за це відповідати», – цитує прес-служба першого віце-прем’єра.

Антимонопольний комітет України 19 серпня заявив про вивчення дотримання учасниками ринку скрапленого газу вимог конкурентного законодавства, оскільки ціни на цей газ в середньому зросли на 17%.
XS
SM
MD
LG