Доступність посилання

ТОП новини

Павленко пропонує поступово відмовитися від інтернатів


Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко вважає за своє завдання «без революції і без якихось радикальних закриттів інтернатних закладів для дітей-сиріт зробити так, щоб через 3–5 років кожна дитина, яка втратила батьків, виховувалася у сім’ї». Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

Також, за словами Уповноваженого Президента з прав дитини, серед нагальних завдань нині – представити план дій, які «стосувалися б усіх сфер життя дитини і кожного з 18 гарантованих конвенцією ООН прав дитини». «Базовий документ, який ми взяли для роботи, – це звіт Комітету ООН з прав дитини, де висловлено 100 зауважень до України щодо невиконання Конвенції ООН про права дитини, щодо напрямків, за якими ці права порушуються», – розповів Юрій Павленко.

Серед проблемних напрямків колишній міністр у справах сім’ї та молоді виділив роботу з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також підвищення відповідальності органів влади всіх рівнів за долю цієї категорії неповнолітніх. «За законодавством, органом опіки і піклування, безпосередньо відповідальним за долю дитини є сільський, селищний чи міський голова, а також голова райдержадміністрації, а не якісь інші служби, яким вони делегують ці повноваження», – наголосив він.

Також Юрій Павленко розповів, що сьогодні відбулася його зустріч із керівництвом ЮНІСЕФ в Україні, «на якій погодили спільний план дій». «Вони висловили задоволення, що така посада, як Уповноважений із прав дитини, запроваджена. Я не бачу жодних проблем у нашому співробітництві», – додав він.

12 серпня Президент затвердив положення про Уповноваженого з прав дитини і призначив Юрія Павленка на цю посаду.
XS
SM
MD
LG