Доступність посилання

ТОП новини

Чільний генерал застерігає від надмірних скорочень у війську США


Американський генерал Дейвід Петреус на урочистій церемонії в середу з нагоди його відходу в відставку з військової служби застеріг не приносити воєнну потугу США в жертву бюджетним скороченням.

За його словами, надзвичайно важливо зберегти досвід, уміння і здатності американських військ, особливо досягнені за останнє десятиліття.

Петреус пішов у відставку, щоб обійняти посаду директора Центрального розвідувального управління США, на якій він уже затверджений у Сенаті одноголосно.

Його вважають за одного з найуспішніших бойових і штабних командувачів останніх часів, під командуванням якого, зокрема, був переламаний перебіг війни в Іраку і зупинений наступ талібів в Афганістані.

У 2010–11 роках Дейвід Петреус командував Міжнародними силами сприяння безпеці, а також американськими військами в Афганістані. У 2008–2010-му він очолював Центральне командування США, до зони відповідальності якого належать, зокрема, всі операції в Афганістані й Іраку, а загалом у регіоні від Пакистану до Північної Африки. А в 2007–2008 роках Петреус був командувачем багатонаціональних сил в Іраку.
XS
SM
MD
LG