Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода засуджує вигнання свого журналіста з Нахичевані в Азербайджані


Президент Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода Стівен Корн засудив як «обурливе і злочинне» вигнання з азербайджанської Нахичевані кореспондента Радіо Свобода Яфеза Гасанова. За його словами, уряд Азербайджану має надати пояснення таким діям.

Азербайджанська служба Радіо Свобода, в свою чергу, надіслала сьогодні ж листа до уповноваженого Азербайджану з прав людини Ельміри Сюлейманової з проханням розслідувати цей інцидент.

Журналіста Радіо Свобода Яфеза Гасанова позавчора перепинили в Нахичевані, територія якої відокремлена від решти Азербайджану територіями Вірменії і Ірану, невідомі, які змусили його сісти в авто, відвезли на кордон із Іраном і наказали не повертатися до Нахичевані, бо це йому «дорого обійдеться», а діставатися до Баку через Іран, де Радіо Свобода є забороненою організацією.

Журналістові також наказали не повідомляти про справу, задля якої він прибув до Нахичевані, – про смерть у приміщенні Міністерства національної безпеки місцевого мешканця Тураджа Зейналова, якого, за словами його родичів, звинувачували в «шпигунстві на користь Ірану» і якого невідомі назвали «зрадником».
XS
SM
MD
LG