Доступність посилання

ТОП новини

Партія Меркель зазнала поразки у рідному регіоні канцлера Німеччини


У Німеччині правляча правоцентристська коаліція зазнала серйозної поразки на виборах до парламенту землі Мекленбурґ – Передня Померанія. Цей німецький регіон є рідним для канцлера Анґели Меркель.

Християнсько-демократчний союз (ХДС), який очолює Меркель, підтримали 23 відсотки виборців – це на п’ять відсотків менше, ніж на попередніх виборах. Парнери ХДС у федеральній коаліції, вільні демократи, взагалі не подолали п’ятивідсотковий бар’єр.

Опозиційні до ХДС соціал-демократи, які, однак, у Мекленбурзі – Передній Померанії й раніше мали більшість і були в цій землі у «широкій коаліції» з ХДС, тепер набрали ще більше – понад 36 відсотків голосів.

«Зелені» здобули підтримку восьми відсотків виборців і вперше увійшли до парламенту цього регіону Німеччини. Тепер ця партія представлена в парламентах усіх земель країни.

Аналітики називають нинішні вибори до земельних парламентів тестом для правлячої коаліції, яка за два роки, вочевидь, підтримуватиме переобрання Анґели Меркель на посаду канцлера. Зниження популярності влади пов’язують, серед іншого, з активною участю Німеччини в заходах порятунку найслабкіших учасників єврозони.
XS
SM
MD
LG