Доступність посилання

ТОП новини

Партії об’єднуються і готуються до виборів (огляд преси)


Київ – Незважаючи на те, що до парламентської кампанії 2012 року ще понад рік, політичні партії почали переговори про об’єднання. Першою ластівкою в цьому процесі стала «Сильна Україна» Тігіпка, яка приєдналася до Партії регіонів. Не лишається осторонь інтеграційних процесів і опозиція, представник якої В’ячеслав Кириленко пропонує єдиний узгоджений список кандидатів в мажоритарних округах. На лівому фланзі також подумують над тим, щоб сформувати єдину силу до виборів. Конкретніше про те, які політики хочуть об’єднуватися, розповідають «Ізвєстія в Україні» в статті «Таблиця примноження».

Перехід голови фракції НУНС Миколи Мартиненка у Партію «Фронт змін» журналісти газети «Україна молода» вважають початком нарощування кадрової потуги партії Яценюка в парламенті. Адже досі, на думку видання, у «Фронті змін» був лише один знаний політик – сам Арсеній Яценюк. Віднедавна триває процес «рекрутування» на «Фронт» депутатів з інших політичних сил. Кого саме хотів би бачити однопартійцем Яценюк «Україна молода» розповідає в статті «Кому на «Фронт»?»

Жорстка монетарна політика Нацбанку, спрямована на утримання курсової стабільності, може вже восени спричинити новий виток підвищення цін виробників, стверджують «Економічні відомості». Позбавлені кредитної підтримки підприємства будуть змушені збільшувати ціни для рефінансування свого бізнесу і компенсації витрат. Експерти видання прогнозують, що це призведе до подальшого погіршення цінової конкурентоздатності української економіки і збільшенню тиску на обмінний курс. Стаття називається «Баланс іде в петлю».

У переліку 300 найкращих вишів світу – жодного українського. Чому? Як стверджує експерт «Газети по-українськи», вища освіта в Україні ізольована від світового наукового простору. Викладачі мало займаються наукою, їхні публікації рідко з’являються в англомовних наукових журналах. В Україні ще не відійшли від радянських методів управління освітою та наукою: централізації й узалежнення. Досі регламентується зміст освіти, науковці не завжди мають право на академічну свободу, виборами ректорів часто керують із Міністерства освіти, стверджує експерт «Газети по-українськи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG