Доступність посилання

ТОП новини

Гриценко: військову форму мають носити ті, хто це заслужив


Депутат від НУНС, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко вважає обґрунтованим рішення Верховної Ради про заборону носіння військової форми та знаків розрізнення і відзнак особами, які не мають на це законних прав.

«Давайте відділимо мух від котлет. Ті, хто має право носити військову форму, які це заслужили, присвятили себе службі державі – хай залишаться у формі. Решта – від лукавого, має бути заборонено», – заявив Анатолій Гриценко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Наведу приклад із власного життя. Під час виборчої кампанії в районному центрі виступаю перед людьми. Бачу – в першому ряду сидить генерал-полковник. Як колишній військовий та міністр оборони, я знаю всіх генерал-полковників в обличчя. А цього – не знаю. Після завершення зустрічі підходжу познайомитися, а він каже, що не є генерал-полковником – він прапорщик запасу, але йому козацька організація присвоїла звання генерал-полковника. Ми з ним ідемо вулицею – йому всі офіцери честь віддають», – розповів депутат.

Верховна Рада України в четвер ухвалила в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки».
XS
SM
MD
LG