Доступність посилання

ТОП новини

Пожежу на ядерному об’єкті у Франції погашено, небезпеки немає – Держатомрегулювання


Пожежу у центрі переробки радіоактивних відходів у французькому регіоні Ґар вдалося загасити, небезпеки радіаційного забруднення немає. Про це Радіо Свобода повідомив перший заступник голови Державного комітету ядерного регулювання України, головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки Михайло Гашев.

«Вибух стався через коротке замикання у плавильній печі. Почалася пожежа, одна людина загинула, а четверо отримали поранення. Пожежу вдалося загасити одразу», – сказав він.

За словами інспектора, комітет отримав офіційну інформацію сьогодні близько 14.30 від французької Комісії з атомної енергетики. «У центрі з переробки та кондиціонування радіоактивних відходів, розташованому у префектурі Ґар неподалік міста Маркуль, трапився промисловий вибух – не ядерний, не атомний, не радіаційний – промисловий вибух у плавильній печі. У цій печі якраз перероблювалися низькоактивні радіовідходи (радіоактивні мастила, нафтопродукти, фільтри тощо)», – розповів Михайло Гашев.

Михайло Гашев також повідомив, що на місці пожежі вже перебувають інспектори з Парижа. «Вони стверджують, що радіаційного забруднення майданчика науково-дослідного центру та самої території не відбулося. Уже взяли проби води з річки Рона. Проби теж показали відсутність радіаційного забруднення», – зазначив він.
XS
SM
MD
LG