Доступність посилання

ТОП новини

Суд зробив перерву в справі Тимошенко під тиском Заходу – Турчинов


Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов вважає, що однією з причин паузи, яку взяв суд при розгляді справи стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко, став тиск на владу з боку Заходу.

Про це Турчинов повідомив в ефірі ТВі. За його словами, Президент України Віктор Янукович має провести кілька міжнародних зустрічей, зокрема, взяти участь в Ялтинській конференції наприкінці цього тижня, здійснити візит до США в 20-х числах вересня для роботи на засіданні ООН і відправитися на саміт «Східне партнерство» до Польщі.

«Йому сказали, що якщо буде ухвалено незаконний вирок Тимошенко, ці зустрічі не відбудуться», – сказав Турчинов.

«Всі вважають цю справу політичною, замовленою і вимагають звільнити Юлію Володимирівну Тимошенко та інших політичних в'язнів», – наголосив Турчинов.

Він також вважає, що влада в судовому процесі проти Тимошенко взяла паузу для роздуму для того, щоб виробити подальший план дій.

«Процес повністю провалився. Всі сфальсифіковані звинувачення були розбиті й захистом, і навіть свідками самого звинувачення. І владі, яка замовила цей процес, потрібно думати, як вийти з цієї ситуації – або сфальсифікувати щось нове, або вони будуть вимушені закрити цей процес. Влада взяла паузу, щоб зрозуміти, як виходити на виконання замовлення, поставленого перед цим судом», – сказав перший заступник голови партії.

Турчинов також заявив, що у разі ухвалення рішення, яке не допустить Тимошенко до парламентських виборів, такі вибори будуть визнані недійсними на Заході.

У понеділок у справі щодо газових контрактів, порушеній проти колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, оголошена перерва до 27 вересня – для належної підготовки підсудної до судових дебатів та забезпеченні її права на захист. Відповідне рішення озвучив головуючий у цій справі суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв.

На сьогоднішньому засіданні адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк наголосив, що у захисту не було достатньо часу для належної підготовки до судових дебатів.

Вранці на початку засідання Тимошенко заявила, що готова до судових дебатів, попри те, що часу на підготовку у неї було дуже мало. «Часу було вкрай недостатньо. Недостатньо, щоб підготувати концепцію і стратегію захисту, але як ми зможемо захищатися, ми будемо захищатися», – сказала вона.
XS
SM
MD
LG