Доступність посилання

ТОП новини

«Технічні питання» щодо ЗВТ вирішать до кінця наступного тижня – Пятницький


Ключові моменти щодо Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС можуть узгодити вже до кінця наступного тижня. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький.

Він наголосив, що 15 вересня у Брюсселі розпочнеться черговий раунд переговорів щодо укладення цієї угоди. «За останні дні цього тижня і весь наступний тиждень, ми плануємо, всі технічні питання будуть закриті, більше того – планується візит першого віце-прем’єра до Брюсселя, зустріч із комісаром з питань торгівлі, і там, я сподіваюся, що якщо не всі питання вирішать, то принаймні ухвалять принципові рішення», – розповів Валерій Пятницький.

Він також зазначив, що «на сьогодні склалася ситуація, коли є розуміння щодо всіх питань, йде «шліфовка» окремих моментів». «Щодо політичних питань, які вирішуються в останній момент на найвищому політичному рівні, то ми сподіваємося, що їх залишиться одне-два», – сказав він, не уточнивши при цьому, про які «політичні питання» йдеться.

Валерій Пятницький також наголосив на важливості укладення Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. «ЄС зараз присутній практично всюди. Євросоюз – це машина для завоювання ринків. Якщо вони свої правила просувають на міжнародних ринках, то адаптація цих правил відкриває і вам ці ринки», – додав він.
XS
SM
MD
LG