Доступність посилання

ТОП новини

Угода про асоціацію з ЄС буде широкою – регіонал


Україна отримала нові підтвердження від Європейської комісії та європейських колег про те, що угоду про асоціацію буде підписано в повному обсязі, а не тільки ту частину, яка стосується економічних питань, заявив віце-президент ПАРЄ від України, народний депутат Іван Попеску (Партія регіонів).

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів у вівторок, голова комісії в закордонних справах румунського Сенату (верхньої палати парламенту) Тітус Корлецян підтвердив, що угоду про асоціацію буде підписано в повному обсязі.

Попеску також нагадав, що європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Філе відвідає Україну 15–17 вересня для участі в Ялтинській щорічній зустрічі.

За словами депутата, під час роботи форуму передбачається зустріч Філе з найвищим керівництвом України, на якій обговорюватимуться всі актуальні для України питання, зокрема, в контексті завершення переговорів щодо підписання угоди про асоціацію та розвитку безвізового діалогу, а також стосовно створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

«Крім того, в рішенні групи Європейських консерваторів і реформістів чітко даються сигнали, що до кінця нинішнього року угода має бути підписана, а це дає нам оптимістичний прогноз щодо цієї події і ще раз доводить: спроби деяких наших опозиціонерів, готових завдати шкоди Україні, пропонуючи Єврокомісії поки що не підписувати угоду про асоціацію, не увінчалися успіхом. І підтверджується, що внутрішні процеси в Україні не впливають на нашу європейську інтеграцію», – резюмував Попеску.

Група Європейських консерваторів і реформістів у Європейському парламенті пропонує на розгляд Європарламенту проект заяви, якою європарламентарі могли б закликати органи ЄС завершити розробку угоди з Україною до кінця цього року і підписати цю угоду протягом першої половини наступного року.
XS
SM
MD
LG