Доступність посилання

ТОП новини

Тейшейра: дата підписання угоди про зону вільної торгівлі Україна – ЄС невідома


Переговори між Україною та Євросоюзом щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі просуваються успішно, але говорити про конкретний термін підписання документу зарано.

Про це заявив голова представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра. Він прокоментував повідомлення керівника української делегації на переговорах Сергія П’ятницького про можливість підписання угоди до кінця вересня.

«Без сумніву, хотілось би матеріалізувати заяву керівника української делегації П’ятницького, адже переговори просуваються успішно. Більшість проблем узгоджено, на порядку денному буквально кілька питань, які треба узгодити. Вочевидь, ці питання можна вирішити під час брюссельського раунду переговорів у вересні», – підкреслив Тейшейра.

«Але головне, щоб документ працював. Зона вільної торгівлі Україна – ЄС не лише відкриє Києву та європейським країнам ринки одне одного, а і дозволить Україні перейти на інноваційну економіку, модернізувати її галузі», – наголосив голова представництва Єврокомісії в Україні.

Представники уряду України повідомляють про те, що угода про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом буде підписана найближчим часом. Раніше йшлося про її підписання на грудневому саміті «Україна – ЄС».

Згідно з правилами ЄС, така угода в разі її підписання має бути ратифікована Верховною Радою України та Європейським парламентом, – зазначає прес-служба Єврокомісії.
XS
SM
MD
LG