Доступність посилання

ТОП новини

Президент ЄНП: Тимошенко має брати участь у виборах 2012 року


Президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс вважає, що лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко має брати участь у парламентських виборах 2012 року.

Про це він заявив у виступі «Європейські цінності для України», який відбувся в середу.

«Звичайно, як у будь-якій демократичній країні, опозиція повинна брати участь у виборах. Для вашої країни це означає, що Тимошенко як основний лідер опозиції має брати участь у виборах 2012 року як кандидат», – сказав Мартенс.

Він вважає, що суд над Тимошенко є політично вмотивованим актом утисків, які неприпустимі в європейській демократії.

«Тимошенко є довіреним другом, її партія є важливим членом нашої політичної родини, але тут мова йде про щось значно більше, ніж суд над однією людиною», – зазначив президент ЄНП.

За його словами, ЄС і особливо ЄНП будуть дуже уважно стежити за тим, як розробляється нове виборче законодавство України. Він наголосив: якщо Україна хоче продовжувати рухатися європейським шляхом, то це законодавство має поважати базові правила плюралізму, а також вільних, чесних і демократичних виборів.

«Маніпулювання виборчим законодавством в інтересах однієї партії – це те ж саме, що і маніпулювання самими результатами виборів», – зазначив лідер ЄНП.

Також він зазначив, що сьогодні Україна ризикує відкотитися назад у своєму розвитку як демократична країна і відкрите суспільство.

Разом із тим президент ЄНП підкреслив, що вірить у європейське майбутнє України.

13–16 вересня президент ЄНП Вілфрід Мартенс перебуває в Україні на запрошення Представництва Фонду Конрада Аденауера.

В рамках візиту він сьогодні обговорив із Президентом України Віктором Януковичем судовий процес над колишнім Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Водночас суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв відмовив президентові ЄНП у можливості відвідати у слідчому ізоляторі Тимошенко.
XS
SM
MD
LG