Доступність посилання

ТОП новини

Старе донецьке ядро Партії регіонів може «розчинитися» в нових людях (огляд преси)


Київ – У провладному таборі відбувається створення фактично однієї суперпартії, хоча й вельми різнопланової за набором ідеологічних постулатів. Ще два-три злиття й поглинання – і старе донецьке ядро Партії регіонів почне «розчинятися» в нових людях. Такі процеси, як стверджує експерт газети «День», неминуче загострять суперечності в лавах самої партії. Хоча формального розколу у регіоналів поки що чекати не варто. Якби аналогічні процеси відбувалися у стані опозиції, можна було б говорити про рух України до двопартійної системи. Але такого руху поки що не видно. Бо жоден із тамтешніх вождів не готовий відмовитися від своїх амбіцій. Хоча для реального опору діям влади нинішні опозиційні лідери не годяться, стверджує експерт, бо вони все ще продукт попередньої епохи показної багатопартійності. Потрібні нові особистості й нові політсили. І вони точно дозріють – ближче до 2012 року, стверджує видання.

В уряді анонсовані чергові кадрові перестановки. Як інформують «Ізвєстія» в Україні», Віктор Янукович пригрозив звільнити відразу двох міністрів. Першим потрапив під гарячу руку глава Мінфіну Федір Ярошенко. Після цього в інтернеті з’явилась інформація про те, що звільнення загрожує і главі МЗС Костянтину Грищенку, якщо до нового року не буде підписаний договір про асоціацію з Євросоюзом. Однак експерти «Ізвєстій» вважають, що цих міністрів не звільнять, бо для цього немає об’єктивних підстав. Утім, на думку інших оглядачів видання, в черзі на звільнення ще щонайменше чотири міністри. Про них видання інформує у статті «Ставка на відставку».

Більшість у суспільстві байдужі до справ Тимошенко та Луценка, стверджує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що до Луценка ще більше байдужі, ніж до Тимошенко, бо він не така впливова та яскрава фігура. Не тільки в Україні, а й за кордоном, увагу сконцентрували на Тимошенко. Хоча вона, як переконує оглядач, і не виправдала сподівань виборців, коли була при владі.

10 мільйонів українців страждають на діабет. Інсулін, який виробляється за кордоном, значно дорожчий, аніж вітчизняний. Незважаючи на це, як пише газета «Голос України», через непродуманість дій чиновників, держава фактично втратила завод «Індар», який виробляє інсулін не тільки для України. Видання наголошує, що події навколо цього заводу зачіпають геополітичні інтереси багатьох країн, оскільки змінюють інсулінову карту планети на користь кількох транснаціональних компаній. Про те, як продавали інсуліновий суверенітет йдеться в сьогоднішньому числі парламентської газети.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG