Доступність посилання

ТОП новини

Філарет просить ЄНП посприяти євроінтеграції України


Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, Патріарх Філарет звернувся до президента Європейської народної партії Вілфріда Мартенса з проханням посприяти вступу України в Європейський Союз, а також вступу членів українських християнських церков до спеціальної Ради при ЄС. Про це він сказав на зустрічі з президентом ЄНП.

«До цього часу українські церкви не представлені, і тому Європейський Союз не чує нашого голосу», – зазначив Філарет.

Сьогодні члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій зустрічаються у Києві з представниками Європейської народної партії. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, діалог точиться навколо проблем співвідношення політики та релігії.

Як заявив на зустрічі президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс, зв’язок між політикою та релігією не є простим, адже «це не політична платформа для побудови політичних програм». «Звісно, церкви і віра також будують громади та повинні відігравати публічну роль. Але християнські організації повинні визначати основи для політичних дискусій, а не для політичних програм», – наголосив доктор Мартенс.
XS
SM
MD
LG