Доступність посилання

ТОП новини

Студенти влаштують контрфорум міністру Табачнику


Студенти з України та закордоння планують провести контрфорум «Інший бік освіти» – під час форуму міністрів освіти країн Європи, проведення якого очікується у Києві 22-23 вересня. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як наголосив член Незалежної студентської профспілки Ілля Власюк, контрфорум стане відповіддю на політику подорожчання освіти, яку провадять уряди більшості країн Європи, зокрема України. «Ми виступаємо кардинально проти комерціалізації освіти і переведення її на ринкові «рейки». Освіта – це не та галузь, яка має приносити прибуток, а суспільно необхідна галузь і вона має дотуватися з бюджету», – зазначив він.

Організатори контрфоруму також наголосили, що їхні дії є продовженням протестного руху європейських студентів проти подорожчання освітніх послуг та скорочення державних видатків.

Взяти участь у контрфорумі в Києві вже зголосилися студенти з інших країн – зокрема Великобританії, Грузії, Росії та Польщі. Всього очікується до півтисячі учасників.

Планується, що учасники акції проведуть демонстрацію під столичним готелем «Україна», де зберуться міністри на чолі з Дмитром Табачником.

Форум міністрів освіти європейських країн «Школа ХХI століття: Київські ініціативи» відбудеться в українській столиці у зв’язку з головуванням України в Комітеті Міністрів Ради Європи.
XS
SM
MD
LG