Доступність посилання

ТОП новини

Лук’янівське СІЗО переповнене – омбудсмен Карпачова


Лук’янівський слідчий ізолятор в Києві надмірно переповнений через зловживання правоохоронцями та суддями права на арешт. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова.

Вона розповіла, що зустрічалася в четвер з арештованими, які перебувають у СІЗО. За її словами, у цьому слідчому ізоляторі вкрай недостатньо місць для утримання, через що навіть жінки змушені спати або по черзі, або на підлозі.

Загалом, за словами Карпачової, на 2850 передбачених місцях розміщуються 3800 людей. «Перша і головна проблема – Лук’янівське СІЗО страшенно переповнене», – заявила омбудсмен.

Це, на думку Карпачової, пояснюється зловживанням з боку правоохоронців і суддів правом на арешт. «Суди щорічно арештовують 60 тисяч людей, і кожного шостого потім звільняють з-під варти. Триває зловживання правом на арешт правоохоронцями і суддями», – зазначила вона.

Нині у Лук’янівському СІЗО утримують зокрема колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, а також колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
XS
SM
MD
LG