Доступність посилання

ТОП новини

В Україні вшанували пам’ять журналіста Георгія Гонгадзе


В Україні вшанували пам’ять журналіста Георгія Гонгадзе

x
В Україні вшанували пам’ять журналіста Георгія Гонгадзе
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
У п’ятницю в Києві на майдані Незалежності відбулася акція вшанування пам’яті Георгія Гонгадзе та інших журналістів, які загинули у часи незалежності України. Захід проводився без будь-якої політичної символіки. Пам’ять Георгія Гонгадзе вшанували у 10 містах України.

На майдані Незалежності зібралося близько двохсот людей, щоб вшанувати пам’ять Георгія Гонгадзе. Переважну більшість учасників складали журналісти. Всі вишикувались колоною і з запаленими свічками і лампадками рушили до адміністрації Президента.

У натовпі роздавали листівки з ліричним віршем Юрія Луценка, присвячений пам’яті Гонгадзе: «Коли стане зовсім темно, можна побачити зорі».

Учасник акції, журналіст, друг Георгія Гонгадзе Вадим Галайчук дорогою до Банкової розповів, що кричущою є ситуація зі свободою слова в регіонах України.

«Після вбивства Гонгадзе стали менше вбивати у Києві, а в регіонах ми бачимо, що й Василь Клємєнтьєв зник. Його вбили. Й інші випадки траплялися. До речі, ті люди, які розслідували ці справи, зокрема у прокуратурі, пішли на підвищення. Той же Литвин, голос якого чітко чути на плівці, досі Голова Верховної Ради України», – сказав журналіст.

Біля адміністрації Президента учасники ходи почепили на паркан стрічки з іменами загиблих журналістів і зачитали їх поіменно.

Лампадки і квіти склали під банер із зображенням силуету Георгія Гонгадзе.

Акція закінчилась хвилиною мовчання.
XS
SM
MD
LG