Доступність посилання

ТОП новини

На виборах у Латвії веде перед опозиція – екзит-поли


На дострокових виборах до Саейми (парламенту) Латвії, що відбулися в суботу, за даними опитувань на виході з дільниць, веде перед найбільше нині опозиційне об’єднання лівих і лівоцентристських партій «Центр злагоди», яке користується підтримкою значної російської й так званої «російськомовної» меншини. Йому прогнозують майже 29 відсотків голосів.

Проте припускають, що ця сила, яку сприймають як проросійську, може знову лишитися в опозиції, а уряд створять інші партії.

Зокрема, на другому місці, за цими даними, йде правоцентристська партія «Єдність» нинішнього прем’єр-міністра Валдіса Домбровскіса, яка мала б набрати понад 20 відсотків голосів.

Третьою з майже 20 відсотками, за даними екзит-полів, йде ще одна правоцентристська Партія реформ Затлерса, яку створив щойно 23 липня цього року тодішній президент Валдіс Затлерс. Це був день референдуму про розпуск нинішнього парламенту, на якому понад 94 відсотки учасників підтримали такий крок.

Затлерс заявив тоді, що парламент потрапив під вплив олігархів, і призначив референдум після того, як нинішній парламент відмовився дозволити обшук у домі одного з депутатів, політика й великого підприємця, звинуваченого в корупції.
XS
SM
MD
LG