Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: земельна реформа визначить власника на землі


Земельна реформа визначить власника на землі, заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров після покладання квітів до могили Петра Столипіна з нагоди 100-річчя з дня його загибелі.

«Зараз перед нами стоїть завдання зробити так, щоб на землі з’явився хазяїн, який буде думати про родючість землі, про те, щоб від землі була ефективна віддача, щоб вона годувала не тільки його, а й країну та державу», – наголосив Микола Азаров.

При цьому він навів приклад, що однією з реформ, які 100 років тому намагався втілити Петро Столипін, була саме земельна реформа.

«Ви бачите, як це перегукується: 100 років минуло, а проблеми залишилися ті ж самі. Вже час їх вирішувати», – зазначив Прем’єр-міністр, говорячи про земельну реформу. Він зауважив, що головне завдання земельної реформи полягає в тому, щоб зробити селянина реальним власником землі.

Глава уряду наголосив, що саме Петро Столипін зруйнував общинне володіння землею. «Що таке общинне володіння землею? Земля нічия. Сьогодні наділ одному, завтра – іншому. Який сенс займатися цим наділом, думати про його родючість, ефективність використання? От і зараз ми стоїмо перед тією ж проблемою: як зробити так, щоб на землі з’явився власник», –підсумував Микола Азаров.

У столиці України в ці дні проходять Дні пам’яті Петра Столипіна (1862-1911), державного діяча і реформатора часів Російської імперії, убитого в Києві 100 років тому.
XS
SM
MD
LG