Доступність посилання

ТОП новини

Афганці та чорнобильці під стінами Ради протестують проти скасування пільг


Афганці і чорнобильці штурмують парламент

x
Афганці і чорнобильці штурмують парламент
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00
Кілька тисяч людей протестують біля стін Верховної Ради України проти ліквідації пільг 16 категоріям українських громадян.

За повідомленням інформагенції «Інтерфакс-Україна», перед будівлею українського парламенту зібралися люди з різних регіонів України, зокрема Донецької, Черкаської та Рівненської областей, а також Кривого Рогу.

Вони тримають плакати «Руки геть від чорнобильського закону», «Правовому свавіллю – стоп», «Ми проти скасування соціальних пільг і виплат». За повідомленням агенції, багато з присутніх одягнені у камуфляжну форму – переважно це воїни-інтернаціоналісти, що воювали в Афганістані, а також учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, одного з представників протестувальників, члена «Союзу чорнобильців» запросили на переговори до парламенту.

Напередодні фракція «БЮТ-Батьківщина» виступила з вимогою відставки спікера Верховної Ради Володимира Литвина «за грубе порушення регламенту» під час ухвалення законопроекту, що позбавляє соціальних пільг 16 категорій громадян.
XS
SM
MD
LG