Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна підтримує державність палестинців лише через переговори


Україна підтримує право палестинців на самовизначення та створення у майбутньому незалежної держави, яка співіснувала б у мирі та безпеці з Ізраїлем. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку оприлюднив на брифінгу речник відомства Олександр Дикусаров.

«Україна переконана, що вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту, яке має довготривалий та всеохопний характер, можна досягти лише шляхом переговорів на основі відповідних резолюцій Ради безпеки ООН та досягнутих раніше домовленостей між сторонами конфлікту. Україна виступає за найскоріше відновлення прямих переговорів між Палестиною та Ізраїлем, оскільки будь-які односторонні дії можуть призвести до загострення між ними конфронтації», – сказав речник МЗС.

Олександр Дикусаров також додав, що офіційний Київ обізнаний з намірами Палестинської національної адміністрації отримати для Палестини повноправне членство в ООН під час чергової сесії Генеральної асамблеї, яка нині триває у Нью-Йорку, але «остаточну позицію України буде ухвалено після внесення палестинцями законопроекту на розгляд ООН».

Проти негайного визнання палестинської державності виступає, зокрема, Ізраїль.

Раніше в інтерв’ю одному з український видань посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман висловила сподівання, що Україна не визнає державність Палестини на сесії Генеральної асамблеї ООН.
XS
SM
MD
LG